Succétävlingen är tillbaka – välkommen till Svensk Golf Garmin Tour 2017!

Svensk Golfs motto är att inspirera dig till bättre golf. Det var ledordet när vi 2016 tog fram ett nytt tävlingskoncept som spänner över hela säsongen och från Norrland till Götaland. Resultatet blev tio golfpartyn med många deltagare och glad, avslappnad stämning runt om i Sverige när 450 lag deltog i kvaltävlingarna. Sen följde en nervfylld semifinal på läckra Ekerum Resort Öland och slutligen en fängslande finalresa till ett soligt Grekland – där återstående fyra lagen gjorde upp om segern i tourens premiärupplagan.

Nu laddar vi för en ännu roligare och vassare tävlingsserie 2017!

Precis som ifjol har vi valt ut tio sköna anläggningar runt om i landet där vi ska leverera Sveriges roligaste golffester. Spelformen är Texas scramble i fyrmannalag och vi ställer upp med ett högklassigt prisbord, härlig atmosfär och någon rolig överraskning längs vägen. De bästa lagen kvalificerar sig till semifinalen på läckra Ekerum Golf Resort den 8–9 september. Där sker ytterligare en knivskarp gallring där de fyra vassaste lagen har en oförglömlig golfresa utomlands att se fram emot i höst. Med andra ord finns många goda skäl att börja slipa på laguppställningen redan nu.

Så samla polarna, bocka av en dag i kalendern på någon av tävlingsdatumen nedan och gör dig redo för sommarens bästa golffest. Förhoppningsvis får vi möta båda nya och bekanta ansikten vid årets deltävlingar.

Hoppas att vi ses i sommar!
Oskar Åsgård, chefredaktör Svensk Golf

Om tävlingen

Med Svensk Golf Tour vill vi skapa härliga golf-fester runtom i landet och vi siktar därför på dubbla shotgunstarter på varje anläggning. Spelformen texas scramble är vald för att vi vill ge er alla en chans att vara med då vi tycker att deltagandet är primärt och resultatet sekundärt. Totalt spelar vi 10 deltävlingar under sommaren 2017 och det vinnande laget från varje kval spelade därefter semi-final på Ekerum Resort Öland i september. Från Ekerum kvalar sig fyra lag vidare till en finalresa utomlands.

Startavgift: 250kr/pers (1000kr/lag) exklusive ev greenfee om du ej är medlem på aktuell bana.

Anmälan: via Min Golf på Svenskgolf.se alternativt hos respektive klubb.

Spelform:
4-manna Texas Scramble med Golfförbundets rekommendation om beräkning av spelhcp, enligt den nedladdningsbara filen nedan:

Svensk Golf Garmin Tour 2017 – Tävlingsbestämmelser

Semi-final
Ekerum Resort Öland 8 – 9 Sept

Finalresa Mazagan Resort Marocko30 Nov – 05 Dec

Se filmen från Svensk Golf Tour Semifinal 2016

Våra stolta samarbetspartners 2017

Titelsponsor

 
 

Huvudsponsor

Produktsponsor