Om Superstart

Superstart är event som speglar Golfskolan som finns i Svensk Golf. Vi genomför tre st Superstart under året där ett av dem sker utomlands och två av dem i Sverige. Samtliga tillfällen har vi samma fokus, att ge er golfare bästa möjliga grund att stå på under säsongen och tack vare våra fantastiska tränare så kommer ni alltid att kunna fördjupa er kunskap oavsett vilken nivå ni kliver in med.

Vi försöker alltid skapa homogena grupper som underlättar för er deltagare att få ut så mycket som möjligt av varje träningstillfälle och har även valt anläggningar som ger er de bästa tränings- och spelförutsättningarna för detta koncept.

Superstart Classic som för 2021 är på Villaitana, Spanien körs under en vecka där du har ett träningspass och en golfrunda per dag, samt en ledig dag. Superstart i Sverige körs i två och en halv dag där det ingår fyra lektionspass som behandlar alla delar av spelet, tre rundor på resp. golfbana, avslutningstävling (frivillig), fria rangebollar, boende ink. frukost, tre luncher och två trerättersmiddagar.

Klubbar & datum 2021

Superstart Classic Knistad 26-28 september

  Superstart Tjej Ringenäs 6-8 juli

Våra tränare

Se respektive event för uppdelning. Tränarna som vi jobbar med 2021 är:

Image

Robin Stålebring
Robin började spela golf som 12-åring och hittade instruktionsbanan redan på gymnasiet och startade sitt företag. Sen dess har Robin varit en mycket aktiv instruktör som ofta arbetar med tekniska hjälpmedel för att utveckla sina elever. Han jobbar även för Golfförbundet som coach på svenska tränarutbildningen. Ni hittar Robin på Öjestrand Golf Club och oftast i svingstudion.

Image

Sofia Edman
Efter 9 år som tränare på västkusten i Onsala på Gräppås GK så är Sofia sedan 2019 verksamhetsansvarig och tränare i företaget Balance Golf. Sofia har genom åren i arbetat med olika uppdrag i golfsverige och en bred erfarenhet av att arbeta tillsammans med andra tränare som hon hämtat mycket av sin kunskap ifrån. Med stort engagemang, passion och enkelhet ser Sofia till att du hittar de rätta verktygen för att du ska utvecklas med din golf.

Image

Niclas Björnsson
Niclas är så gott som uppvuxen på golfbanan i Sundsvall. Han började spela redan som treåring. Under 10 års tid blev det mycket resa och tävla tack vare spel på challenge tour, asiatiska touren och den sydamerikanska touren. Sedan 16 år tillbaka, hittar ni honom som sportchef på Sollentuna GK. Niclas träningsfilosofi är enkel, “lätt är rätt”.

Image

Robert Löfqvist
Robert är pro på Ängelholms GK.  Han har jobbat som instruktör i 21 år och jobbar även som coach till tourspelare. Robert har spelat som professionell golfspelare i 11 år på olika tourer, mestadels på den svenska touren och Challenge touren. Roberts filosofi är att med rätt grunder kan alla lära sig att spela golf.  Han försöker arbeta med varje golfare utifrån den egna förutsättningen, vilja och mål. Golf är mycket mer än att svinga en golfklubba. Några andra faktorer som jag tycker har stor betydelse för att spela golf är mental inställning, rörlighet, utrustning men viktigast är att ha kul.

Image

Maria Bertilsköld
 Maria har under 10 år arbetat som coach i landslagsverksamheten med huvudansvar för damer och flickor, samt haft olika uppdrag i Svenska Golfförbundet. Främsta coachmeriter: EM-guld 1997, 2000 och 2004, EM-silver 2001, 2002, 2003 och 2005. Hon är även en del av ANNIKA Team och är projektledare för ANNIKA Cup sedan 2007. Maria jobbar till vardags som tränare på Österåkers GK och hennes signum är ett stort engagemang för sina elever samt individanpassade kreativa och enkla lösningar.

Image

MARLENE HEDBLOM
Marlene har segrat på Europatouren och spelat på världens alla tourer förutom seniortouren. Så nu är hennes mål är att även spela där. Uppvuxen i en golffamilj där hennes bror Peter Hedblom har flera segrar på touren och hennes pappa har tränat många duktiga spelare på världsnivå både på dam och herrsidan. Nu är hon tränare på Fågelbro G&CC och har många års erfarenhet av golfskolor. Marlenes engagemang, erfarenhet och energi kommer att göra dig till en bättre golfare

Image

Anna Berglund
Med sina 19 år som PGA-tränare har Anna byggt upp en stor verktygslåda inom både golfteknik såväl som samarbetet mellan kroppen och hjärnans häftiga samarbete. En av Annas främsta styrkor som tränare är hennes intresse för människor. Hon har utöver sin golftränarbakgrund även utbildningar inom kommunikologi och yoga. Anna har ett stort engagemang i sina elever och hennes energi smittar lätt av sig.

Image

MAX PERSSON
Max Persson är Sveriges mest följda tränare i sociala medier, och driver träningsverksamheten på Sand Golf Club. Max är utbildad inom biomekanik och kroppens funktion vilket han under varje lektion använder som verktyg för att lära ut svingrörelsen. Något som också färgar hans regelbundna medverkan i Svensk Golfs avdelning Toppform, där Max visar läsarna hur kroppen blir din viktigaste tillgång i golfen.

Image

Pia Evertsson
Pia har jobbat som PGA-tränare och coach sedan 1989 och på Öijared GK sedan 1996. Hon har andats och älskat golf sedan junioråldern och har en spelarkarriär i flicklandslag, universitetsspel i USA och spel på Svenska Damtouren innan hon valde tränaryrket. Pia brinner för spelarutveckling och för att alla ska hitta sin glädje i golfen, såväl tekniskt som strategiskt och mentalt. Varje människa som spelar golf är unik och Pia tycker att det är lika spännande varje gång, att i mötet och kommunikationen hitta lösningar som gör att eleven kan jobba vidare mot sina mål med framgång.

Våra anläggningar & partners

Nedan presenteras de anläggningar och partners som vi samarbetar med gällande Superstart 2021:

Villaitana, Spanien
Öijared Resort
Ringenäs
Golf Plaisir

Partners

 

Klubbar