Om Superstart

Superstart är event som speglar Golfskolan som finns i Svensk Golf. Vi genomför tre st Superstart under året där ett av dem sker utomlands och två av dem i Sverige. Samtliga tillfällen har vi samma fokus, att ge er golfare bästa möjliga grund att stå på under säsongen och tack vare våra fantastiska tränare så kommer ni alltid att kunna fördjupa er kunskap oavsett vilken nivå ni kliver in med.

Vi försöker alltid skapa homogena grupper som underlättar för er deltagare att få ut så mycket som möjligt av varje träningstillfälle och har även valt anläggningar som ger er de bästa tränings- och spelförutsättningarna för detta koncept.

Superstart Villaitana körs under en vecka där du har ett träningspass och en golfrunda per dag, samt en ledig dag. Superstart i Sverige körs i två och en halv dag där det ingår fyra lektionspass som behandlar alla delar av spelet, tre rundor på resp. golfbana, avslutningstävling (frivillig), fria rangebollar, boende ink. frukost, tre luncher och två trerättersmiddagar.

På Hooks Herrgård har du fri tillgång till deras SPA under vistelsen och likaså till relaxavdelningen på Ombergs Golf Resort.

Klubbar & datum 2019

Våra tränare

Se respektive event för uppdelning. Tränarna som vi jobbar med 2019 är:

hedblom

Marlene Hedblom

Tidigare segrare på damernas Europatour, nu tränare på Fågelbro G&CC och med många års erfarenhet av golfskolor. Under de här dagarna ser hon till att vässa din puttning inför säsongen.

Fredrik Tillgren

Fredrik har efter många år på Falkenbergs GK nu bytt till Bokskogens GK och han har blivit en viktig tränarprofil i sydvästra Sverige. Fredrik har själv en bakgrund som spelare, och har många centrala utbildningar i både PGA:s och TPI:s regi.

Nicolas Kvarnström

Tränare i Golfskolan och Senior Professional på World of Golf i Göteborg. Efter 15 år som golftränare har Nicolas fått en god förståelse för vad golfare brottas med och vad som behövs för att de ska få ett mer effektivt spel och roligare på banan. Nicolas utgår främst från två saker i sin undervisning. För det första; gör det enkelt. Många golfare krånglar för mycket. För det andra; små ingrepp – stora effekter.

Sofia Edman

Sofia tog klivet till tränaryrket efter flera år som professionell spelare i Sverige. Utöver sitt dagliga arbete på Gräppås GK har Sofia även uppdrag både för Svenska golfförbundet och Göteborgs golfförbund. Ledorden för Sofias träning är passion, engagemang och enkelhet.

Kasper Hedblom

Kasper är född med en golfklubba i handen. Till vardags är Kasper golfpro på Gävle Golfklubb där han tränar såväl nybörjare som elitsatsande spelare. Kasper har en tydlig bild över hur han lär ut golf och det är viktigt att det känns begripligt för mottagaren. Som ny i Superstartgänget kommer Kasper bidra med mycket energi och hans naturliga glädjen till golfen.

Maria Bertilsköld

Maria är ny i golfskolan 2019 och ett riktigt härligt tillskott. Maria har under 10 år arbetat som coach i landslagsverksamheten med huvudansvar för damer och flickor, samt haft olika uppdrag i Svenska Golfförbundet. Främsta coachmeriter: EM-guld 1997, 2000 och 2004, EM-silver 2001, 2002, 2003 och 2005. Hon är även en del av ANNIKA Team och är projektledare för ANNIKA Cup sedan 2007.

HL

Henrik Lundqvist

Henrik ”Hempa” Lundqvist är från Gävle och började spela golf som tolvåring. Efter spel på Challenge Tour har han fokuserat på sin tränarkarriär, där han bland annat har varit landslagstränare för Belgien i 15 år. Henrik har gjort sig känd tack vare sin enorma kunskap och sitt engagemang.

Niclas Björnsson

Niclas är så gott som uppvuxen på golfbanan i Sundsvall. Han började spela redan som treåring. Under 10 års tid blev det mycket resa och tävla tack vare spel på challenge tour, asiatiska touren och den sydamerikanska touren. Sedan 16 år tillbaka, hittar ni honom som sportchef på Sollentuna GK. Niclas träningsfilosofi är enkel, “lätt är rätt”.

Linda Lindell

Linda började som tränare på Motala GK efter många års tävlande på hög nivå i Sverige. Linda älskar att “knäcka nöten” när det kommer till träning med elever, oavsett om det är nybörjare eller elitnivå. Linda är alltid noga med att du som elev ska förstå vad som ska göras, sen är det upp dig att göra jobbet.

Joakim Grönhagen

Tidigare proffs med erfarenhet från European Tour, både som spelare och tränare. Joakim är sedan tolv år tillbaka tränare på Svartinge Golf Club och hans signum är ett genuint engagemang för sina elever och en anpassad utbildningsplan för varje spelare.

Anna Berglund

Med sina 18 år som PGA tränare har Anna byggt upp en stor verktygslåda inom både golfteknik såväl som samarbetet mellan kroppen och hjärnans häftiga samarbete. En av Annas främsta styrkor som tränare är hennes intresse för människor. Hon har utöver sin golftränarbakgrund även utbildningar inom kommunikologi och yoga. Anna har ett stort engagemang i sina elever och hennes energi smittar lätt av sig.

Robin Stålebring

Robin började spela golf som 12-åring och hittade instruktionsbanan redan på gymnasiet och startade sitt företag. Sen dess har Robin varit en mycket aktiv instruktör som ofta arbetar med tekniska hjälpmedel för att utveckla sina elever. Ni hittar Robin på Öjestrand Golf Club och oftast i svingstudion!

Våra anläggningar & partners

Nedan presenteras de anläggningar och partners som vi samarbetar med gällande Superstart 2019:

Villaitana Spanien
Hooks Herrgård
Ombergs Golf Resort
Golf Plaisir

Partners

 
 

Klubbar