Om Superstart

Superstart är event som speglar Golfskolan som finns i Svensk Golf. Vi genomför tre st Superstart under året där ett av dem sker utomlands och två av dem i Sverige. Samtliga tillfällen har vi samma fokus, att ge er golfare bästa möjliga grund att stå på under säsongen och tack vare våra fantastiska tränare så kommer ni alltid att kunna fördjupa er kunskap oavsett vilken nivå ni kliver in med.

Vi försöker alltid skapa homogena grupper som underlättar för er deltagare att få ut så mycket som möjligt av varje träningstillfälle och har även valt anläggningar som ger er de bästa tränings- och spelförutsättningarna för detta koncept.

Superstart Classic som för 2021 är på Villaitana, Spanien körs under en vecka där du har ett träningspass och en golfrunda per dag, samt en ledig dag. Superstart i Sverige körs i två och en halv dag där det ingår fyra lektionspass som behandlar alla delar av spelet, tre rundor på resp. golfbana, avslutningstävling (frivillig), fria rangebollar, boende ink. frukost, tre luncher och två trerättersmiddagar.

Klubbar & datum 2021

Superstart Classic Villaitana 29 april-6 maj

Våra tränare

Se respektive event för uppdelning. Tränarna som vi jobbar med 2021 är:

Image

Fredrik Tillgren
Fredrik har efter många år på Falkenbergs GK nu bytt till Bokskogens GK och han har blivit en viktig tränarprofil i sydvästra Sverige. Fredrik har själv en bakgrund som spelare, och har många centrala utbildningar i både PGA:s och TPI:s regi

Image

Sofia Edman
Efter 9 år som tränare på västkusten i Onsala på Gräppås GK så är Sofia sedan 2019 verksamhetsansvarig och tränare i företaget Balance Golf. Sofia har genom åren i arbetat med olika uppdrag i golfsverige och en bred erfarenhet av att arbeta tillsammans med andra tränare som hon hämtat mycket av sin kunskap ifrån. Med stort engagemang, passion och enkelhet ser Sofia till att du hittar de rätta verktygen för att du ska utvecklas med din golf

Image

Niclas Björnsson
Niclas är så gott som uppvuxen på golfbanan i Sundsvall. Han började spela redan som treåring. Under 10 års tid blev det mycket resa och tävla tack vare spel på challenge tour, asiatiska touren och den sydamerikanska touren. Sedan 16 år tillbaka, hittar ni honom som sportchef på Sollentuna GK. Niclas träningsfilosofi är enkel, “lätt är rätt”.

Image

Anna Berglund
Med sina 18 år som PGA tränare har Anna byggt upp en stor verktygslåda inom både golfteknik såväl som samarbetet mellan kroppen och hjärnans häftiga samarbete. En av Annas främsta styrkor som tränare är hennes intresse för människor. Hon har utöver sin golftränarbakgrund även utbildningar inom kommunikologi och yoga. Anna har ett stort engagemang i sina elever och hennes energi smittar lätt av sig.

Image

Robin Stålebring
Robin började spela golf som 12-åring och hittade instruktionsbanan redan på gymnasiet och startade sitt företag. Sen dess har Robin varit en mycket aktiv instruktör som ofta arbetar med tekniska hjälpmedel för att utveckla sina elever. Han jobbar även för Golfförbundet som coach på svenska tränarutbildningen. Ni hittar Robin på Öjestrand Golf Club och oftast i svingstudion!

Image

Marlene Hedblom
Tidigare segrare på damernas Europatour, nu tränare på Fågelbro G&CC och med många års erfarenhet av golfskolor. Under de här dagarna ser hon till att vässa din puttning inför säsongen

Image

Maria Bertilsköld
Maria klev in i golfskolan 2019 och ett riktigt härligt tillskott. Maria har under 10 år arbetat som coach i landslagsverksamheten med huvudansvar för damer och flickor, samt haft olika uppdrag i Svenska Golfförbundet. Främsta coachmeriter: EM-guld 1997, 2000 och 2004, EM-silver 2001, 2002, 2003 och 2005. Hon är även en del av ANNIKA Team och är projektledare för ANNIKA Cup sedan 2007.

Image
Image

Robert Löfqvist
Robert är pro på Ängelholms GK.  Han har jobbat som instruktör i 20 år och jobbar även som coach till tourspelare. Robert har spelat som professionell golfspelare i 11 år på olika tourer, mestadels på den svenska touren och Challenge touren. Roberts filosofi är att med rätt grunder kan alla lära sig att spela golf.  Han försöker arbeta med varje golfare utifrån den egna förutsättningen, vilja och mål. Golf är mycket mer än att svinga en golfklubba. Några andra faktorer som jag tycker har stor betydelse för att spela golf är mental inställning, rörlighet, utrustning men viktigast är att ha kul.

Våra anläggningar & partners

Nedan presenteras de anläggningar och partners som vi samarbetar med gällande Superstart 2020:

Costa Navarino Grekland
Ombergs Golf Resort
Golf Plaisir

Partners

 
 

Klubbar